Friday, June 25, 2010

iNfO :: KAPAL ISRAEL MASUK MALAYSIA

Ketika rakyat Malaysia sedang ber'KOKOK' menentang Dajal Israel, rupa-rupanya Malaysia telah membenarkan kapal-kapal dagang Dajal Israel berlabuh di perlabuhan Malaysia. Mungkin ramai tidak menyedari perkara ini kerana kerajaan Malaysia mengaburi mata rakyat dengan kes judi bola sepak Piala Dunia yang sedang berlansung.

Menurut sumber, Kementerian Pengangkutan mengesahkan bahawa kapal-kapal kargo Dajal Israel dibenarkan memasuki pelabuhan negara ini untuk tujuan perdagangan. Menterinya, Datuk Seri Kong Cho Ha bagaimanapun berkata, mereka perlu membuat permohonan untuk kemasukan kali pertama dan diwajibkan mematuhi peraturan yang ditetapkan oleh pihak berkuasa pelabuhan.

Bagaimanapun, menurutnya, beliau sudah mengarahkan supaya Westports Berhad menyediakan laporan lengkap mengenai kemasukan kapal-kapal Dajal Israel di pelabuhan itu kepada kementerian untuk diteliti. Ini jelas, masing-masing mula menuding jari antara satu sama lain dan tidak mahu bertanggungjawab dengan pelepasan ini.

-sumber daripada Utusan Malaysia

Info ::

Gold Star Line Ltd. yang merupakan anak syarikat Zim Israel Navigation Company (Zim Lines) telah menyenaraikan beberapa pelabuhan termasuk Pelabuhan Barat di Klang, Terminal Utara, Pulau Pinang dan Pasir Gudang, Johor sebagai pelabuhan untuk memasuki Malaysia bagi tujuan berdagang.

Gold Star Line Ltd. ditubuhkan di Hong Kong pada 1958 untuk mengelakkan larangan yang ditetapkan oleh beberapa negara Islam termasuk Malaysia yang tidak mempunyai hubungan diplomatik atau tidak mengakui Israel.

No comments:

Post a Comment